side_banner

nyheter

Hva er ingrediensene i UV-herdbare belegg?

UV-herdende (UV)-belegg er en ny type miljøvennlig belegg.Tørkehastigheten er veldig rask.Den kan herdes med UV-lys på noen få sekunder, og produksjonseffektiviteten er høy.

UV-herdende belegg består hovedsakelig av oligomerer, aktive fortynningsmidler, fotoinitiatorer og tilsetningsstoffer.

1. Oligomer

Filmdannende materiale er hovedkomponenten i belegget, som er den flytende komponenten i belegget.Filmytelsen, konstruksjonsytelsen og andre spesielle egenskaper til belegget avhenger hovedsakelig av det filmdannende materialet.Det filmdannende materialet til UV-belegg er oligomer, og ytelsen bestemmer i utgangspunktet konstruksjonsytelsen og lysherdingshastigheten til belegget før herding, filmytelsen etter herding og andre spesielle egenskaper.

UV-belegg er hovedsakelig frie radikaler lysherdende systemer, så oligomerene som brukes er alle slags akrylharpikser.Kationiske UV-beleggoligomerer er epoksyharpiks- og vinyleterforbindelser.

2.Aktivt fortynningsmiddel

Aktivt fortynningsmiddel er en annen viktig komponent i UV-belegg.Den kan fortynne og redusere viskositeten, og har også egenskapen til å justere herdefilmen.Akrylfunksjonelle monomerer har høy reaktivitet og lav flyktighet, så de er mye brukt i UV-belegg.Akrylestere brukes ofte som aktive fortynningsmidler for UV-belegg.I selve formelen vil mono-, bifunksjonelle og multifunksjonelle akrylater brukes sammen for å gjøre egenskapene komplementære og oppnå formålet med god helhetlig effekt.

3. Fotoinitiator

Photoinitiator er en spesiell katalysator i UV-belegg.Det er en viktig komponent i UV-belegg og bestemmer UV-herdehastigheten til UV-belegg.

For fargeløs lakk UV-belegg brukes ofte 1173, 184, 651 og bp/tertiært amin som fotoinitiatorer.184 med høy aktivitet, lav lukt og motstand mot gulning, er den den foretrukne fotoinitiatoren for gulningsbestandige UV-belegg.For å forbedre lysherdehastigheten brukes den ofte i kombinasjon med TPO.

For fargede UV-belegg bør fotoinitiatorer være itx, 907, 369, TPO, 819, etc. Noen ganger, for å redusere oksygenpolymeriseringsinhibering og forbedre UV-herdehastigheten, tilsettes ofte en liten mengde reaktivt amin i UV-belegg.

4. Tilsetningsstoffer

Tilsetningsstoffer er hjelpekomponentene i UV-belegg.Rollen til tilsetningsstoffer er å forbedre bearbeidingsytelsen, lagringsytelsen og konstruksjonsytelsen til belegget, forbedre filmytelsen og gi filmen noen spesielle funksjoner.Vanlige tilsetningsstoffer for UV-belegg inkluderer skumdemping, utjevningsmiddel, fuktedispergeringsmiddel, adhesjonsfremmende middel, matteringsmiddel, polymeriseringsinhibitor, etc., som spiller forskjellige roller i UV-belegg.

1


Innleggstid: Jul-05-2022